Pitabrød er et traditionelt fladt brød som oprindeligt kommer fra Grækenland, hvor det bliver spist med hummus, eller kød som for eksempel lammekød. Det er egentlig et lille fladbrød, og ordet pita betyder på græsk – tærte, så det passer jo fint til brødenes form og funktion.
Pitabrødene er velegnede til aftensmad, til frokost eller som sandwich med fyld af eksempelvis kylling, tun, salat, tomater, dressing mv. Det er nok lige så meget op til smag og behag hvad der kommes i et pitabrød.

Pitabrød
Ingredienser
- 20 g frisk gær
- 3,5 dl vand
- 550 g hvedemel tipo 00
- 6 g fint salt
- 1,5 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Gæren smuldres i det lune vand, og melet tilsættes samtidig med at der røres godt rundt.
- Tilsæt olivenolie og salt, ælt dejen i ca. 5-6 minutter. Når dejen har fået en glat overflade, stilles den tildækket på et lunt sted i 1 time.
- Når dejen er hævet, deles den i 8 portioner som formes til boller. Sættes til hævning i 20 minutter.
- Rul hver dejbolle ud med en kagerulle til en diameter på 17 cm, læg dem på en bageplade og lad dem hæve i 10 minutter.
- Tænd ovnen på 250℃ varmluft, og giv dejen et let pres så de er ca. 1 cm i højden.
- Bages i ovnen i ca. 5 minutter, til de er gyldne og puffet op.
- Lad dem køle, men lad dem være lune når de skal bruges.
Noter
Det er en god ide at bage en stor portion og komme de overskydende pitabrød i fryseren. Så er de hurtige at tage ud til nemt måltid.