Go Back
Udskriv
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pitabrød
Servings
8
stk.
Forb. tid
10
minutter
min
Tilb. tid
10
minutter
min
Hævetid
1
time
t
30
minutter
min
Samlet tid
1
time
t
50
minutter
min
Ingredienser
20
g
frisk gær
3,5
dl
vand
550
g
hvedemel tipo 00
6
g
fint salt
1,5
spsk
olivenolie
Sådan gør du
Gæren smuldres i det lune vand, og melet tilsættes samtidig med at der røres godt rundt.
Tilsæt olivenolie og salt, ælt dejen i ca. 5-6 minutter. Når dejen har fået en glat overflade, stilles den tildækket på et lunt sted i 1 time.
Når dejen er hævet, deles den i 8 portioner som formes til boller. Sættes til hævning i 20 minutter.
Rul hver dejbolle ud med en kagerulle til en diameter på 17 cm, læg dem på en bageplade og lad dem hæve i 10 minutter.
Tænd ovnen på 250℃ varmluft, og giv dejen et let pres så de er ca. 1 cm i højden.
Bages i ovnen i ca. 5 minutter, til de er gyldne og puffet op.
Lad dem køle, men lad dem være lune når de skal bruges.
Noter
Det er en god ide at bage en stor portion og komme de overskydende pitabrød i fryseren. Så er de hurtige at tage ud til nemt måltid.
Ret:
Brød