En muffin med fyld af Marcipan og Aroniabær, små blå bær som minder lidt om en blanding af solbær og blåbær, de er også kendt som surbær. De er supersunde og fyldt med C-vitaminer, og så smager de godt i bagværk.


Aroniabærrene er små og bliver nemt knust, så de skal kun lige vendes forsigtigt i dejen.



Muffins med Aroniabær
En lækker muffin med fyld af friske Aroniabær som giver en delikat smag i kombination med den søde Marcipan.
Udstyr
- Muffinsforme i papir
- Fast muffinform
Ingredienser
- 100 g smør
- 2 dl mælk
- 2 æg
- 120 g sukker
- 240 g hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- 80 g Marcipan
- 200 g Aroniabær
Sådan gør du
- Rens Aroniabærrene og vend dem let i hvedemel. Riv marcipanen groft.
- Smelt smørret, og tilsæt mælken – varm det op til det er lunt men ikke varmt
- Pisk æggene med sukker til en lys og luftig creme, tilsæt smør og mælkeblandingen, og pisk det godt sammen.
- Tilsæt mel, bagepulver, salt, revet marcipan og citronsaft, rør sammen. Vend forsigtigt bærrene i dejen så de bliver fordelt godt men uden at de bliver ødelagt.
- Fordel dejen i muffinsforme, så de er ca. 2/3 fyldt.
- Bages i ovnen ved 175℃, i 15-18 minutter og indtil de er hævet og toppen er blevet gylden. Tag dem ud og lad køle på en rist.