Hindbærsnitter er et klassisk bagværk i det danske køkken, elsket for dens sprødhed og søde smag af hindbær. Udover at den smager godt, så er den også meget nem at lave og ikke mindst er den god at lave i forvejen. Hindbærsnitterne har godt af at stå til dagen efter, så den lige kan sætte sig.
Det er sjovt at lege med hvilken type krymmel som skal ovenpå snitterne, det kan være ensfarvede små runde, flerfarvede eller de tynde aflange – det er helt op til bagerens humør og kreativitet.

Hindbærsnitter
Udstyr
- Bagepapir
Ingredienser
- 350 g Hvedemel
- 120 g Flormelis
- 210 g Smør
- 1 Æg
Fyld
- 220 g Hindbærmarmelade
Glasur
- 300 g Flormelis
- Vand
- Krymmel
Sådan gør du
- Smuldr fedtstoffet sammen med melet, så det får en grov og grynet konsistens. Tilsæt flormelis og vend ægget i, hvorefter det røres godt sammen.
- Dejen røres sammen til den har en fast og glat konsistens. Læg dejen koldt i ca. 30 minutter, gerne i en skål med plastfolie alternativt kan dejen pakkes ind i plasticfilm.
- Den kolde dej deles i 2 lige store portioner, som rulles ud i aflange stykker af ca 3 mm tykkelse.
Samling af kagen
- På den ene bund fordeles hindbærmarmeladen i et jævnt lag.
- Til glasuren blandes formelis med lidt vand af gangen, og røres sammen til en glat og tyk konsistens.
- Fordel glasuren over den sidste bund, lad glasuren tørre lidt inden at krymmel drysses henover.
- Når glasuren er helt tør, lægges toppen over bunden med marmeladen.
- Med en skarp stor kniv, skæres kagen i 12 aflange og lige store stykker.
Noter
Bundene kan sagtens bages dagen før og lægges sammen. Glasuren kommes på inden den skal serveres og så den har tid til at stivne.