web analytics

Hvid fuldkorn og rugmel

Rugmel behøver ikke kun bruges i det traditionelle rugbrød, men kan sagtens bruges i andre typer af brød. Rugmel har dog ikke den store hæve-evne så det skal kombineres med andre melsorter som har en god hæve-evne.

Her er rugmelet kombineret med hvedemel og hvid fuldkornsmel, som giver et brød med en tæt krumme uden at det bliver for kompakt. Brødet har et godt fylde og er dermed også meget velegnet til frokost, madpakke eller i tynde skiver som del af en sandwich.

Hvid fuldkorn og rugmel

Antal 1 brød
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Hævetid: 2 timer 45 minutter
Samlet tid 3 timer 40 minutter

Ingredienser
  

  • 20 g frisk gær
  • 5 dl vand
  • 250 g hvidt fuldkornsmel
  • 250 g rugmel
  • 500 g hvedemel
  • 2 spsk yogurt naturel
  • 1 spsk olie
  • 8 g fint salt

Sådan gør du
 

  • Smuldr gæren i det fingervarme vand, rør til det er helt opløst.
  • Tilsæt rugmel, fuldkornsmel og hvedemel sammen med olie og yogurt, rør let sammen. Tilsæt salt og lad røremaskinen køre i 5 minutter ved medium niveau. Dejen skal have samlet sig og fået en glat overflade.
  • Sæt dejen til hævning i en tildækket skål i ca. 2 timer.
  • Vend dejen ud på meldrysset bord, og vend den sammen et par gange. Formes til et aflangt brød, og med en skarp kniv skæres 1,5 cm dybe striber på tværs af brødet.
  • Stil brødet til hævning i 45 minutter. Sættes i en forvarmet ovn på 200 ℃ og bages i 40-45 minutter indtil det er gennembagt.
Ret: Brød
Like 0
Close
Copyright © 2021 LEMON & LIMES.
Made with by Loft.Ocean. All rights reserved.
Close
Popular Search: