En klassisk dansk julesmåkage, men som sagtens kan bages og spises resten af året. Det er nok bare med tiden blevet en del af juletraditionerne at det er en småkage som bages i dagene op til jul. Og en væsentlig del af julebagningen her i huset.
Hvor den egentlig kommer fra eller er opstået, er lidt uvist for den kommer ikke fra Finland eller har noget med Finland at gøre. Men det er en lækker sprød småkage som er tegn på at julen nærmer sig.



Finskbrød
Ingredienser
- 300 g smør
- 125 g sukker
- 425 g hvedemel
Pynt:
- 1 æg
- 10 g hakkede, afskallede mandler
- 20 g perlesukker
Sådan gør du
- Hak smørret med mel og sukker. Brug evt. håndrøremaskine til at samle dejen eller brug fingrene.
- Når dejen er samlet og er glat, lægges den i en skål som stilles køligt i ca. 1 time.
- Læg dejen på et meldrysset bord og rul dejen ud i fingertykkelse. Skær aflange baner på 1 cm's bredde og 5 cm i længden.
- Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med sammenpisket æg og drys med perlesukker og finthakkede mandler.
- Bages i forvarmet ovn ved 200 ℃ i ca. 15 minutter til de er gyldnet og sprøde.
- Lad småkagerne køle af på en rist, og når de er helt afkølede lægges de i en tætsluttende dåse.