Go Back
Udskriv
Opskriftsbillede
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Finskbrød
Servings
80
stk.
Forb. tid
10
minutter
min
Tilb. tid
45
minutter
min
Hviletid
30
minutter
min
Samlet tid
1
time
t
25
minutter
min
Ingredienser
300
g
smør
125
g
sukker
425
g
hvedemel
Pynt:
1
æg
10
g
hakkede, afskallede mandler
20
g
perlesukker
Sådan gør du
Hak smørret med mel og sukker. Brug evt. håndrøremaskine til at samle dejen eller brug fingrene.
Når dejen er samlet og er glat, lægges den i en skål som stilles køligt i ca. 1 time.
Læg dejen på et meldrysset bord og rul dejen ud i fingertykkelse. Skær aflange baner på 1 cm's bredde og 5 cm i længden.
Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med sammenpisket æg og drys med perlesukker og finthakkede mandler.
Bages i forvarmet ovn ved 200 ℃ i ca. 15 minutter til de er gyldnet og sprøde.
Lad småkagerne køle af på en rist, og når de er helt afkølede lægges de i en tætsluttende dåse.
Ret:
Kage, Småkager