web analytics

Efterårets æblekage

Efteråret er æblesæson, og så er det bare med at få brugt æblerne mens de er friske, sprøde og fulde af smag.

Denne kage er nem og tager ikke lang tid at tilberede, æblerne skæres i mindre stykker som fyldes i dejen hvor de bager med og giver smag. Med denne kage, dufter hele huset indbydende af æble og kanel.

Efterårets æblekage

Antal 1 kage
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter

Udstyr

  • Springform 26 cm

Ingredienser
  

  • 100 g blødt smør eller stegemargarine
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 3 store æbler
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk stødt kanel

Sådan gør du
 

  • Skyl æblerne, og skær dem i kvarte, fjern kernehuset og skær æblerne i små tern.
  • Kom æbleternene i en skål og vend dem i sukker og kanel, sørg for at æblestykkerne er godt dækket af sukker og kanel.
  • Skær smørret eller stegemargarinen i små stykker og rør det sammen med sukker.
  • Tilsæt æggene, et af gangen og rør godt imellem hver. Herefter tilsættes mel og bagepulver, og der røres godt sammen.
  • Fordel dejen i en smurt springform, og fordel æbletern ovenpå, pres æblerne let ned i dejen.
  • Sæt kagen i en forvarmet ovn ved 175 ℃, og bag i ca. 50 minutter. Sluk for varmen. Tag kanten af springformen og lad kagen stå i ovnen i yderligere 10 minutter. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle.
Ret: Kage
Like 0
Close
Copyright © 2021 LEMON & LIMES.
Made with by Loft.Ocean. All rights reserved.
Close
Popular Search: