web analytics

Tærte med porre og laks

En lækker madtærte som er perfekt til frokost eller aftensmad. Tærten kan spises både varm og kold, og er også velegnet som snack eller i en madpakke.

Tærte med porre og laks

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Hviletid 30 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter

Ingredienser
  

  • 60 g stegemargarine eller smør
  • 140 g hvedemel
  • 60 g rugmel
  • 1 æg

Fyld

  • 4 æg
  • 1 dl piskefløde
  • ¾ dl mælk
  • Salt og peber
  • 100 g laks
  • 1 lille porre

Sådan gør du
 

  • Hak stegemargarine med hvedemel og rugmel til det er godt blandet og har en fin smuldret konsistens.
  • Tilsæt æg, og ælt det hele godt sammen – det kan gøres med røremaskine men at bruge hænderne giver en bedre fornemmelse for dejen. Når dejen hænger godt sammen uden at smuldre, og har en glat overflade, lægges den i en skål og stilles koldt i ca. 30 minutter.
  • I mellemtiden renses porren, bunden og den tørre del af toppen fjernes. Skær porren i tynde skiver som steges let på en pande med smeltet smør. Porreskiverne skal nærmest lige blive varme og få en let gylden farve.
  • Laksen skæres i små stykker, så de er nemme at fordele på tærten.
  • Efter 30 minutter, lægges dejen på et let meldrysset bord og rulles ud så den passer til tærteformen uden at den bliver for tynd. Dejen skal have en størrelse så den kan lægges op af kanten i tærteformen.
  • Smør tærteformen med stegemargarine og læg dejen over i formen, pres dejen op af indersiden af formens kant så den lige når toppen af kanten. Med en gaffel prikkes huller rundt om på bunden af dejen, og sæt tærten i ovnen i 10 minutter ved 180℃ ved varmluft.
  • Du kan også fordele bagekugler på dejen, det forhindrer at den hæver og krymper under forbagning.
  • Mens tærtedejen bager, forberedes æggemassen.
  • Pisk æggene med mælk, piskefløde, salt og peber, til det har en ensartet konsistens.
  • Tag tærten ud af ovnen og fjern bagekugler hvis disse bruges. Hæld æggemassen i tærten, fordel laksestykker og porreskiver i æggemassen så der er begge dele på hele tærten.
  • Bag tærten i yderligere 30 minutter til æggemassen er stivnet og blevet gylden på toppen.
Ret: Tærte
Like 0
Close
Copyright © 2021 LEMON & LIMES.
Made with by Loft.Ocean. All rights reserved.
Close
Popular Search: