Bland mel med det kogende vand, og rør det godt sammen. Lad stå i ca. 3 minutter.
Ælt dejen godt til den har en ensartet konsistens og glat overflade. Læg dejen i en hæveskål, og stil den tildækket ved stuetemperatur i ca. 10 timer.
Brøddej
Rør gæren ud i det lune vand til det er opløst.
Tilsæt fordejen sammen med mel, ælt det sammen på røremaskinen ved medium hastighed i ca. 8 minutter. Dejen skal være elastisk og have en glat overflade.
Form dejen til en kugle og læg den i skål som er smurt med olie på indersiden. Skålen stilles tildækket ved stuetemperatur i ca. 1,5 time.
Tag dejen ud af skålen og læg den på et meldrysset bord, form dejen til den ønskede form. Brødet lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, lad det stå og hæve i 1 time, eller til det er hævet til dobbelt størrelse.
Tænd ovnen på 220℃, sæt brødet i ovnen og lad det bage i 10 minutter. Skru ned for temperaturen til 180℃ og bag brødet i yderligere 30 minutter til det er sprødt og gennembagt.