Et luftig brød med hvidt fuldkornsmel og yogurt naturel.
Servings 1brød
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 40 minuttermin
Hævetid 4 timert
Samlet tid 4 timert50 minuttermin
Ingredienser
20gfrisk gær
5dlvand
600ghvedemel
250ghvidt fuldkornsmel
150gyogurt naturel
8gfint salt
Sådan gør du
Smuldr gæren i det fingerlune vand.
Tilsæt hvedemel og fuldkornsmel sammen med yogurt naturel og rør det let sammen.
Tilsæt salt og ælt dejen godt sammen på røremaskine i 4 minutter ved medium niveau.
Saml dejen til en stor bold og læg den i en stor skål, stil den tildækket på et lunt sted i 3 timer.
Tag dejen ud af skålen og over på et let meldryssset bord, ælt den let igennem. Tilsæt mere mel hvis dejen er for klistret. Når dejen er samlet og har en tør overflade, formes den til et brød som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad brødet hæve tildækket i 1 time. Tænd ovnen på 200 grader og med en skarp kniv skæres snit på skrå i brødets overflade.
Bag brødet ved 200 grader i 10 minutter, herefter skrues ned på 170 grader og bagningen fortsættes i 30 minutter eller til det lyder hult når du banker på undersiden af brødet.