Hak smørret med ⅔ af sukkeret og salt til det er blandet helt sammen.
Del æggene i blommer og hvide, tilsæt æggeblommerne til smør-blandingen og rør det godt sammen.
Vend bagepulver og kartoffelmel i melet, og drys det i dejen. Bland det sammen og sørg for at der ikke er klumper i dejen.
Pisk æggehviderne stive, og tilsæt det resterende sukker.
Fordel dejen i en smurt bradepande. Sæt kagen i en varm ovn på 175℃ og lad den bage i 10 minutter.
Samtidig skylles æblerne, skær dem i både og fjern kernehuset. Skær herefter i tynde både.
Til smuldredejen, blandes smør, groftrevet marcipan, mel og sukker, til det har en grov smuldrende konsistens. Det kan være en god ide at bruge fingrene til at blande det sammen.
Når kagen er bagt i 10 minutter, lægges æbleskiverne over hele dejen, drysses med kanelsukker og til sidst fordeles smuldredejen over kagen.
Sættes herefter tilbage i ovnen og bages i yderligere 40-45 minutter til smuldredejen er blevet lysebrun og sprød.
Noter
Du kan også komme rosiner eller finthakkede mandler over æblestykkerne.